Ilmavesilämpöpumppu hinta – Paljonko ilmavesilämpöpumppu maksaa?

Selvitä ilmavesilämpöpumpun kustannukset ja tutki, miten se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

RH Kylmätekniikan asentaman ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö asiakkaan terassilla, kaunis verhoilu
Joni Puskala
16.8.2023

Ilmavesilämpöpumppu on kustannustehokas lämmitysmuoto, joka parantaa asumismukavuutta, laskee lämmityskuluja sekä nostaa koko kiinteistön arvoa. Laite hyödyntää ulkoilmaan sitoutunutta lämpöenergiaa ja siirtää sen kodin vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.


Moni talonomistaja haaveilee energiaremontin toteuttamisesta asentamalla ilmavesilämpöpumppu, mutta pohtii, onko se kannattava investointi. Tässä artikkelissa avaamme hieman tarkemmin mistä ilmavesilämpöpumpun hinta muodostuu. Kerromme mitä ottaa huomioon sekä muutamia seikkoja, miksi ilmavesilämpöpumppu on niin taloudellisesti kuin ympäristön kannalta fiksu investointi.


Jos olet pohtinut ilmavesilämpöpumpun hankintaa, ota meihin yhteyttä ja keskustellaan lisää. Neuvomme mielellämme energiaremontin suunnittelussa, ja autamme löytämään juuri sinun kotiisi parhaiten sopivan lämmitysratkaisun. RH Kylmätekniikka on paras kumppanisi energiaremontin toteutuksessa ja suunnittelussa.

Paljonko ilmavesilämpöpumpun asennus kustantaa?

Ilmavesilämpöpumppu asennettuna maksaa keskimäärin 8000 – 15 000 euroa.


Ilmavesilämpöpumpun hinta liikkuu kymmenen tuhannen euron molemmin puolin. Hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten laitteen koko, malli ja valmistaja sekä asennuksen monimutkaisuus.


Tarkka hinta on siis aina talokohtaista. Kun harkitset ilmavesilämpöpumpun hankintaa, ota yhteyttä ja pyydä yksilöllinen tarjous. Emme usko valmiisiin pakettiratkaisuihin, vaan suunnittelemme aina kustannustehokkaimman ratkaisun vastaamaan kohteen tarpeita. 


Ota huomioon, että halvin ratkaisu ei ole aina kannattavin. Jos laite on alimitoitettu, jäävät vuosittaiset säästöt ja hyödyt matalammaksi jolloin investoinnin takaisinmaksuaika pitenee.

Ilmavesilämpöpumpun teho ja malli

Suurimmat yksittäiset ilmavesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat tekijät ovat pumpun malli ja teho. Tehokkaammat ja kattavammilla ominaisuuksilla varustetut mallit ovat usein perusmalleja kalliimpia, mutta tarjoavat suuremmat vuosittaiset säästöt ja korkeamman lämmitystehon.

Teho

Ilmavesilämpöpumpun teho määrittää, paljonko lämpöenergiaa laite pystyy tuottamaan. Tämä määrittää suoraan, kuinka suuren kodin pumppu kykenee lämmittämään. Matalatehoisempi laite ei välttämättä riitä lämmittämään suurempia koteja, ja vastaavasti liian korkea teho voi johtaa turhaan energiakulutukseen. Kun mitoitat laitteen oikein, saavutat parhaan lämmitystehon ja suurimmat säästöt energiakustannuksista.

Mallien eroavaisuudet

Ilmavesilämpöpumppumallit eroavat merkittävästi toisistaan. Tehon lisäksi mallien väliset erot ovat muodostuvat erilaisista ominaisuuksista, kuten älykkäästä ohjauksesta ja invertteritekniikasta. Lisäominaisuuksiin voi kuulua myös tehokkaammat suodattimet tai erikoistoiminnot, kuten puhaltimet sisäilman viilennykseen kesäkuukausina.

Valmistaja

Ota huomioon, että ilmavesilämpöpumpun valmistaja vaikuttaa myös jonkin verran hintaan. Tunnettujen ja laadukkaampien valmistajien mallit ovat usein arvokkaampia, mutta tarjoavat paremman energiatehokkuuden, ominaisuudet sekä kattavamman ja pidemmän takuun.

Kustannustehokkaimman mallin valinta

Oikean mallin valinnassa on tärkeä määrittää oman kodin lämmitystarve. Tässä otetaan huomioon kodin pinta-ala, eristys, ikkunoiden suunta sekä alueen ilmasto. Pohjoisemmassa, jossa talvet ovat kylmempiä, vaaditaan usein tehokkaampi malli.


Asiantuntijamme auttavat mielellämme oikean mallin valinnassa. Tärkeintä on löytää laite, joka tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi. Kun laite on mitoitettu oikein, maksaa investointi itsensä takaisin.


Valitse malli, joka tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen. Muista, että halvin malli voi tulla pidemmällä aikavälillä kalliimmaksi.

Asennuksen monimutkaisuus

Merkin ja mallin lisäksi ilmavesilämpöpumpun hintaan voi vaikuttaa myös asennuksen monimutkaisuus.

Uusi vai vanha rakennus?

Ilmavesilämpöpumpun asennus vanhempaan rakennukseen voi olla haastavampaa johtuen rakenteista tai vanhasta lämmitysjärjestelmästä. Tällöin esimerkiksi entisen lämmitysjärjestelmän purkaminen voi olla haastavampaa. Uudemmissa rakennuksissa on usein yksinkertaisemmat rakenteet, jolloin asennustyö sujuu nopeammin ja helpommin.

Ulkoyksikön sijainti

Ulkoyksikön sijainti vaikuttaa merkittävästi ilmavesilämpöpumpun toimintaan. On tärkeää, että ulkoyksikkö asennetaan suojaisaan paikkaan, jossa ilma kiertää vapaasti laitteen ympärillä. Jos asennuspaikka on vaikeasti saavutettavissa tai vaatii esimerkiksi putkien vetämistä pidemmälle matkalle, voi asennus kestää kauemmin mikä heijastuu suoraan asennuksen hintaan.

Onko ilmavesilämpöpumppu kannattava investointi? – Vastauksemme on ehdottomasti kyllä

Ilmavesilämpöpumppu on taloudellisesti kannattava investointi, joka maksaa itsensä takaisin vain muutamassa vuodessa. Vaikka ilmavesilämpöpumppu vaatii alkuinvestoinnin, tuottaa se puhdasta säästöä lämmityskustannuksissa.

Muista, että voit hyödyntää vuosittaisen kotitalousvähennyksen tai ELY-keskuksen avustuksen ilmavesilämpöpumpun hankintaan.

Ilmavesilämpöpumppu on erinomainen keino nostaa kodin energiatehokkuutta. Laite ei käytä lainkaan sähköä lämpöenergiaan tuottamiseen. Tämän mahdollistaa moderni lämpöpumpputeknologia, jossa laitteen kylmäaine kerää ulkoilmasta lämpöenergiaa myös talvipakkasilla. Kun sähköä kuluu vain lämpöenergian siirtämiseen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, voit säästää jopa satoja euroja vuositasolla.

Oikein mitoitettuna ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin 7-10 vuodessa. Tämän jälkeen laite tuottaa puhdasta säästöä vielä vuosien ajan.

Ilmavesilämpöpumpun taloudelliset hyödyt eivät lopu sähkönsäästöön – laite nostaa myös kotisi arvoa. Tänä päivänä yhä useammat talonostajat arvostavat energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Jos päätät myydä kotisi ilmavesilämpöpumpun asennuksen jälkeen, houkuttelet lukuisia potentiaalisia ostajia tarjouskilpailuun.

Yhteenveto – Hanki ilmavesilämpöpumppu ja aloita säästäminen jo tänään

Ilmavesilämpöpumppu on suuri investointi, joka maksaa itsensä takaisin tuottamalla merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa. Samalla laite tekee kotisi lämmityksestä entistä tehokkaampaa ja helpompaa, mikä parantaa asumismukavuutta merkittävästi.

Ota rohkeasti yhteyttä, ja keskustellaan tarkemmin minkälaisia hyötyjä ilmavesilämpöpumppu toisi juuri sinun kotiisi. RH Kylmätekniikka on luotettavin kumppanisi energiaremontissa, joka räätälöi juuri kotisi tarpeita vastaavan kustannustehokkaimman ratkaisun.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko maksaa ilmavesilämpöpumpun asennus?

Moderni laadukas ilmavesilämpöpumppu maksaa asennettuna keskimäärin 8000 – 15 000 euroa. Asennukseen voi käyttää joko kotitalousvähennyksen tai ELY-keskuksen avustuksen öljylämmityksestä luopumiseen.

Milloin ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin?

Oikein mitoitettu ja oikeaoppisesti asennettu ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin keskimäärin 7-10 vuodessa. Takaisinmaksuaikaan vaikuttavat muun muassa lämmöntarve, vuosittainen sähkönkulutus, laitteen teho sekä sähkön hintavaihtelut.

Mitkä vaikuttavat ilmavesilämpöpumpun hintaan?

Ilmavesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat muun muassa laitteen teho, malli, valmistaja sekä asennustyö.

Muut lukivat myös