Mitsubishi vai Toshiba ilmalämpöpumppu? – Vertailu

Vertailussa Mitsubishi ja Toshiba ilmalämpöpumput – löydä itsellesi sopivin vaihtoehto.

Mitsubishi vai Toshiba? Kuvassa Mitsubish Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö
Joni Puskala
12.9.2023

Kumpi on parempi – Mitsubishi vai Toshiba ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppumarkkinoilla on lukuisia valmistajia, mutta Suomen kylmissä olosuhteissa kaksi valmistajaa erottuu joukosta – Mitsubishi ja Toshiba. Molemmat valmistajat tarjoavat lukuisia malleja, jotka soveltuvat kuin nenä päähän Suomen talveen.

Molemmat ovat luotettavia ja tunnettuja japanilaisia elektroniikkajättejä, joiden ilmalämpöpumput ovat niittäneet mainetta useissa testeissä. Siksi mekin olemme valinneet nämä valmistajat tarjontaamme, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta laatua.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle näiden huippuvalmistajien tuotteisiin ja vertailemme niitä keskenään. Kun ymmärrät molempien valmistajien hyvät ja huonot puolet, löydät juuri sinun kotiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.


Oli valintasi kumpi tahansa, saat luotettavan ja energiatehokkaan
ilmalämpöpumpun, joka tuo merkittäviä rahallisia säästöjä vieden kotisi lämmityksen aivan uudelle tasolle.

Mitsubishi vai Toshiba ilmalämpöpumppuvalmistaja

Tekniset ominaisuudet – Suurimmat eroavaisuudet

Molemmat valmistajat tunnetaan innovatiivisista ratkaisuista ja teknisesti edistyneistä lämpöpumpuista. Vaikka molemmat vaihtoehdot ovat lähestulkoon yhtä hyviä, löytyy niiden välillä pieniä eroavaisuuksia.

Sekä Toshiba että Mitsubishi on panostanut myös ympäristöystävällisyyteen – kaikki mallit käyttävät modernia R32-kylmäainetta, joka ei ole haitallinen ympäristölle. Sen lisäksi molempien valmistajien lämpöpumput ovat erittäin energiapihejä SCOP-arvojen vaihdellessa mallista riippuen 4.5 – 5,3 välillä.

Mitsubishi

Mitsubishin ilmalämpöpumput tunnetaan korkealaatuisesta invertteriteknologiastaan, joka mahdollistaa automaattisen tehonsäädön lämmitystarpeen mukaan. Invertteriteknologia ei ainoastaan paranna laitteen energiatehokkuutta – se pidentää myös laitteen käyttöikää.


Mitsubishin lanseeraama Hyper Heating -toiminto nostaa ilmalämpöpumppujen energiatehokkuuden täysin uudelle tasolle etenkin Suomen kylmemmissä olosuhteissa.


Älykkäiden ominaisuuksien lisäksi Mitsubishin lämpöpumput ovat erittäin hiljaisia, mikä mahdollistaa sisäyksikön sijoittamisen tarvittaessa esimerkiksi työ- tai makuuhuoneeseen.

Toshiba

Toshiban ilmalämpöpumput on varustettu Magic Coil -teknologialla, mikä pitää ulkoyksikön sulana kovillakin pakkasille. Magic Coil -teknologian ansiosta Toshiba on erinomainen valinta pohjoisempaan Suomeen, jossa talvet ovat kylmempiä

Energiatehokkuus – Kumpi säästää enemmän pitkällä aikavälillä?

Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa, kun pohditaan ilmalämpöpumpun hankintaa. Energiatehokkuudella on suuri vaikutus niin lämmityskustannuksiin kuin ympäristöpäästöihin. Mitsubishi ja Toshiba tarjoavat erinomaista energiatehokkuutta, johon harva muu valmistaja pystyy vastaamaan.

Mitsubishi

Mitsubishin ilmalämpöpumput tunnetaan loistavasta energiatehokkuudestaaan. Älykäs invertteriteknologia mahdollistaa optimaalisen tehon mukautuen ulkoilma lämpötilaan ja sisäilman lämmitystarpeisiin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan laite käyttää vain sen verran sähköä kuin on tarpeen, säästäen selvää rahaa kuukaudesta toiseen.


Invertteriteknologian ansiosta Mitsubishin ilmalämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita. Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta Mitsubishin ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin vain muutamassa vuodessa.

Toshiba

Aikaisemmin mainittu Magic Coil – teknologia ei ole ainoastaan mukavuustekijä – se parantaa laitteen energiatehokkuutta merkittävästi. Lumen ja jään kertyminen ulkoyksikkööön nostavat laitteen sähkönkulutusta.

Toshiban ilmalämpöpumpuissa on erilaisia sähkönsäästötiloja, jotka mahdollistavat tehokkaan lämmityksen hyvin matalalla sähkönkulutuksella.

Asennus – Mitä ottaa huomioon?

Ilmalämpöpumpun asennus on tärkeässä asemassa laitteen tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän kannalta. Meidän asentajamme tuntevat molempien valmistajien mallien ominaisuudet ja erityisvaatimukset kuin omat taskunsa, joten voit luottaa vahvaan osaamiseemme, valitsit sitten kumman vaihtoehdon tahansa.

Mitsubishi-ilmalämpöpumpun asennus

Mitsubishi on suunnitellut ilmalämpöpumppunsa mahdollisimman helposti asennettaviksi. Tärkein huomioitava seikka on ulko- ja sisäyksikön oikeaoppinen sijoittelu. Mitsubishi suosittelee, että lämpöpumpun asentaa koulutettu ammattilainen, joka tuntee valmistajan laitteiden erityisvaatimukset.

Toshiba-ilmalämpöpumpun asennus

Toshiba on myös panostanut helppoon asennukseen, mutta kuten Mitsubishikin, he korostavat ammattitaitoisen asentajan merkitystä. Toshiban ilmalämpöpumpuissa on lukuisia hienostuneita komponentteja, kuten useasti mainittu Magic Coil – järjestelmä, jotka vaativat erityishuomiota asennuksessa.

Mitä asiakkaat sanovat Mitsubishin ja Toshiban ilmalämpöpumpuista?

Ennen ostopäätöstä on fiksua lukea arvosteluita ja käyttäjäkokemuksia useista eri malleista. Molemmat valmistajat ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta, joten kokosimme tähän loppuun lyhyet tiivistelmät molempien valmistajien käyttäjäkokemuksista.

Mitsubishi

Useat Mitsubishi-ilmalämpöpumpun omistajat ovat kehuneet laitteen luotettavuutta ja pitkää käyttöikää. Monet käyttäjät ovat huomanneet, kuinka hiljainen laite on kovillakin pakkasilla. Useat asiakkaat ovat kertoneet, kuinka heidän lämmityskustannukset ovat madaltuneet merkittävästi.

Mitsubishin lämpöpumppujen on havaittu toimivan erinomaisesti pohjoisemmassa Suomessa, jossa talvet ovat kylmempiä kuin etelämmässä.

Aivan mahtavaa! Mitsubishi on pitänyt meidän talon lämpimänä koko talven. Hiljainen kuin hiiri, ja säästöä sähkölaskussa on tullut huomattavasti. Todella tyytyväinen tähän laitteeseen!

Heidi, Järvenpää

Asensin Mitsubishin viime syksynä. Olen ollut todella vaikuttunut sen suorituskyvystä ja hiljaisesta toiminnasta. Hyvä valinta, suosittelen.

Samuel, Kerava

Meidän Mitsubishi on ollut kuin perheenjäsen – luotettava ja aina läsnä. Se on toiminut virheettömästi jo vuosia. Parasta on, että se ei häiritse hiljaisuudellaan. Erittäin suositeltava.

Elina, Sipoo

Mitsubishi-ilmalämpöpumppu on ollut todella hyvä hankinta. Se on kestävä, hiljainen ja tekee juuri sen, mitä luvattiin. Loistava sijoitus kotiimme.

Juha, Tuusula

Olen käyttänyt Mitsubishiä nyt kaksi talvea, ja se on toiminut moitteettomasti. Erittäin hiljainen, tehokas ja helppokäyttöinen. Tämä on todellinen voittaja!

Riikka, Lohja

Toshiba

Toshiban ilmalämpöpumput ovat saaneet runsaasti kiitosta poikkeuksellisen matalasta sähkönkulutuksesta sekä innovatiivisista ominaisuuksistaan.

Toshiba on ollut loistava kesän aikana. Jäähdyttää tehokkaasti ja hiljaisesti. Viilentää asunnon nopeasti, joten erittäin tyytyväinen tähän valintaan.

Marko, Porvoo

Toshiban ilmalämpöpumppu on toiminut täydellisesti. Hiljainen ja tehokas, ja sen design on moderni ja tyylikäs. Aivan kuten luvattiin!

Anna, Hyvinkää

Asennutimme Toshiban viime vuonna. Se on toiminut loistavasti sekä jäähdyttäjänä että lämmittäjänä. Erittäin tyytyväinen siihen, miten se on vähentänyt energiankulutusta.

Teemu, Nurmijärvi

Toshiba on ollut aivan mahtava. Sen automaattinen takkatoiminto on todella kätevä. Hiljainen, tehokas, ja sen design on kaunis. Suosittelen lämpimästi!

Kaisa, Mäntsälä

Toshiban hankkiminen oli paras päätös. Se on vähentänyt lämmityskustannuksiamme ja pitänyt kodin mukavan lämpimänä koko talven. Lisäksi se on todella hiljainen ja näyttää hyvältä.

Petri, Vihti

Asiantuntijamme auttavat ilmalämpöpumpun valinnassa

Kartoitamme yhdessä lämpöpumpputarpeesi ja vastaamme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset Mitsubishin ja Toshiban ilmalämpöpumpuista

Mikä on ilmalämpöpumpun keskimääräinen käyttöikä Mitsubishi- ja Toshiba-merkeillä?

Keskimäärin sekä Mitsubishi- että Toshiba-ilmalämpöpumput kestävät 10-15 vuotta, riippuen säännöllisestä huollosta ja käyttöolosuhteista.

Kuinka usein ilmalämpöpumppua tulisi huoltaa?

Suosittelemme huoltamaan ilmalämpöpumpun vähintään kerran kahdessa vuodessa varmistaaksesi sen tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän.

Mikä on Inverter-teknologian hyöty Mitsubishi-ilmalämpöpumpuissa?

Inverter-teknologia mahdollistaa laitteen tehon säätämisen tarpeen mukaan, mikä parantaa energiatehokkuutta ja pidentää laitteen käyttöikää.

Miten Toshiba’s Magic Coil -teknologia vaikuttaa laitteen energiatehokkuuteen?

Magic Coil -teknologia estää jään ja huurteen muodostumisen ulkoyksikköön, parantaen näin laitteen tehokkuutta kylmissä olosuhteissa.

Voinko ohjata sekä Mitsubishi- että Toshiba-ilmalämpöpumppuja älypuhelimellani?

Kyllä, molemmat valmistajat tarjoavat sovelluksia, joiden avulla voit ohjata ja seurata ilmalämpöpumppusi toimintaa älypuhelimellasi.

Kuinka hiljaisia Mitsubishi- ja Toshiba-ilmalämpöpumput ovat käytössä?

Molemmat merkit ovat tunnettuja hiljaisesta toiminnastaan. Keskimäärin sisäyksikön melutaso on 19-25 dB, mikä on verrattavissa kuiskaukseen.

Mikä on energiansäästöpotentiaali Mitsubishi- ja Toshiba-ilmalämpöpumpuilla?

Riippuen asuinalueestasi ja nykyisestä lämmitysjärjestelmästäsi, voit säästää jopa 40-50% lämmityskustannuksissa vaihtamalla Mitsubishi- tai Toshiba-ilmalämpöpumppuun.

Kuinka nopeasti RH Kylmätekniikka voi asentaa uuden ilmalämpöpumpun?

Yleensä asennus voidaan suorittaa tyypillisesti viikon kuluessa tilauksesta, riippuen asennuksen monimutkaisuudesta ja saatavuudesta.

Muut lukivat myös