Gree ilmalämpöpumppu on nappivalinta Suomen olosuhteisiin

GREE on alan konkareihin verrattuna varsin tuore nimi ilmalämpöpumppumarkkinalla, mutta merkin pumput ovat lyhyessäkin ajassa keränneet paljon kiitosta niiden erinomaisesta hinta-laatusuhteesta sekä kattavasta valikoimasta älyominaisuuksia.

Gree ilmalämpöpumppu valmiina käyttöön. Iloinen viiksekäs mies viimeistelee asennusta.
Joni Puskala
16.5.2024

GREE on alan konkareihin verrattuna varsin tuore nimi ilmalämpöpumppumarkkinalla, mutta merkin pumput ovat lyhyessäkin ajassa keränneet paljon kiitosta niiden erinomaisesta hinta-laatusuhteesta sekä kattavasta valikoimasta älyominaisuuksia.

GREE Electric Appliances, Inc. on vuonna 1991 Kiinassa perustettu lämpöpumppuvalmistaja. GREEn lämpöpumpuissa korostuu merkin halu olla teknologisen kehityksen keihäänkärki hinta-laatusuhdetta unohtamatta.

Yhtiö myy tuotteitaan maailmanlaajuisesti ja työllistää lähes 100 000 henkilöä.

Mutta voiko GREEn ilmalämpöpumppuja suositella hyvällä omatunnolla, varsinkaan Suomen olosuhteisiin? Vastataan tässä artikkelissa tähän polttavaan kysymykseen ja syvennytään GREEn mallivalikoimaan.

Lue myös: Esittelyssä Mitsubishi LN35

RH Kylmätekniikan asentama GREE ilmalämpöpumppu

Katsaus GREEn tuotevalikoimaan

Gree tarjoaa erilaisia malleja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin.

Kaikki Suomessa myytävät GREE-ilmalämpöpumput on suunniteltu ja testattu erityisesti Pohjolan haasteellisia sääolosuhteita silmällä pitäen. Mallivalikoimasta löytyy useampia malleja, jotka toimivat korkealla hyötysuhteella jopa -30 asteen pakkasessa.

GREEn ilmalämpöpumput sijoittuvat myös erinomaisen hyvin hyötysuhdevertailuissa.

Gree Amber – Älykäs energiatehokkuuden mestari

GREE Amber ilmalämpöpumppu

GREE Amber on erinomainen esimerkki ilmalämpöpumppujen teknologisesta edistyksestä. Amber tarjoaa luotettavaa lämpöä huippuluokan hyötysuhteella olosuhteista riippumatta.

Pumppu kykenee tuottamaan luotettavaa lämpöä ja viilennystä jopa -30°C pakkasessa ja pitää varmasti huolen siitä, että kodin lämpötila pysyy tasaisena vuodenajasta riippumatta.

Gree Amber -ilmalämpöpumppu edustaa A+++ energiatehokkuusluokkaa, mikä tarkoittaa, että se käyttää sähköä säästeliäästi lämmittäen samalla tehokkaasti.

Gree Amber on siron ja tyylikkään muotoilun lisäksi varustettu ominaisuuksilla, jotka tukevat sujuvaa ja huoletonta käyttöä:

 • WiFi-ohjaus – Ohjaa laitetta missä ja milloin vain. Gree Amber voidaan yhdistää WiFi-verkkoon, ja laitteen toimintoja voidaan ohjata kätevästi puhelimellasi, vaikka et olisi lähettyvillä.
 • Älykäs iFeel-lämpötilamittaus – iFeel mittaa älykkäästi tilan lämpötilaa ja kohdistaa lämmitystä sinne, missä sitä tarvitaan. Ominaisuuden ansiosta Gree Amber lämmittää tilan poikkeuksellisen tasaisesti.
 • Ympäristöystävällinen valinta – Gree Amber käyttää modernia R32-kylmäainetta, joka vähentää laitteen kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin kylmäaineisiin.
 • Innovatiivinen 2-astekompressori – Patentoitu 2-astekompressori mahdollistaa laitteen toiminnan jopa -30 asteen pakkasessa energiatehokkuuden säilyttäen.

Tutustu tarkemmin: Lataa tuote-esite – Gree Amber

Pyydä tarjous Gree Amber-ilmalämpöpumpusta tästä!

GREE Bora – Energiatehokasta viilennystä kesähelteille

GREE Bora ilmalämpöpumppu

GREE Bora tarjoaa ratkaisun kesän hellepäiviin, kun sisälämpötila nousee tukalan korkeaksi. Bora on äärimmäisen energiatehokas ja hiljainen pienten tilojen jäähdyttäjä, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi kerrostaloasuntoihin tai toimistoihin.

Pumppu on suunniteltu alusta alkaen ympäristöystävällisyys edellä, kuitenkaan tyylistä ja käytettävyydestä tinkimättä.

GREE Bora edustaa merkille tuttuun tapaan korkeaa energialuokkaa. Boran energialuokka on A++ ja hyötysuhde (SEER) on erinomainen 6,4.

Kompaktiin pakettiin on pakattu varsin mittava määrä edistyneitä ominaisuuksia:

 • WiFi-ohjaus – Ohjaa laitetta missä ja milloin vain. Gree Amber voidaan yhdistää WiFi-verkkoon, ja laitteen toimintoja voidaan ohjata kätevästi puhelimellasi, vaikka et olisi lähettyvillä.
 • Äärimmäisen hiljainen viilennys – Tyylikäs muotoilu ja huippuluokan melutasot varmistavat, että pumppu ei särje silmiä tai korvia edes kovimmilla helteillä.
 • Ympäristöystävällinen valinta – Gree Amber käyttää modernia R32-kylmäainetta, joka vähentää laitteen kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin kylmäaineisiin.
 • Erinomainen energiatehokkuus – Korkea hyötysuhde ja A++ energialuokka takaavat, että sähkölasku ei nouse kohtuuttoman korkeaksi edes kuumimpina kesäkuukausina.

GREE Bora on tiivistettynä erinomainen valinta, jos hakusessa on erinomaisen hinta-laatusuhteen ja korkean energiatehokkuuden omaava ratkaisu hiukan pienemmän tilan viilennykseen.

Tutustu tarkemmin: Lataa tuote-esite – Gree Bora

Pyydä tarjous Gree Bora-ilmalämpöpumpusta tästä!

GREE Ilmalämpöpumppujen asennus ammattitaidolla RH Kylmätekniikalta

RH Kylmätekniikka asentaa ja myy GREE ilmalämpöpumput koko Uudenmaan alueella. Vastaamme tarjouspyyntöihin 1-2 arkipäivän sisällä, ja voit varata meiltä aina täysin maksuttoman kartoituskäynnin.

Kartoituksen yhteydessä vastaamme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeitasi vastaavan lämpöpumppuratkaisun. Toimitamme myös kaikille asentamillemme laitteille kattavat käyttöohjeet sekä takuutodistukset sekä laitteille että työlle.

Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita säästäminen jo tänään!

Miten asennusprosessi etenee?

Asennuksessa tulee ensisijaisesti valita oikea sijainti ilmalämpöpumpun ulko- ja sisäyksikölle. Ulkoyksikön sijoituspaikka vaikuttaa laitteen tehokkuuteen ja sen suojaamiseen sääolosuhteilta. Sisäyksikön asennuskorkeuden on oltava optimaalinen ilmankierron kannalta.

Ilmalämpöpumpun asennuksessa tulee aina käyttää ammattilaista, sillä asennuksen eri vaiheet vaativat ammattitaitoa ja lupia monelta eri alalta. Asennusprosessissa tulee lisäksi noudattaa tarkkoja turvallisuus- ja ympäristömääräyksiä. Ammattilaisen merkitys korostuu varsinkin kerrostaloissa ja rivitaloissa, joissa asennus on hieman vaativampi kuin omakotitaloon.

Voit lukea kattavan artikkelimme ilmalämpöpumpun asennuksesta, jos sinulla herää kysymyksiä asennukseen liittyen.

Pyydä tarjous GREE ilmalämpöpumpusta

RH Kylmätekniikka asentaa GREE ilmalämpöpumput pääkaupunkiseudulla. Olemme asentaneet satoja lämpöpumppuja tyytyväisille asiakkaillemme.

Energiatehokkuus ja säästöt

Ilmalämpöpumppu asennetaan tyypillisesti vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle, ja laitteen hankinnan tavoite on saavuttaa mahdollisimman korkeat säästöt lämmityslaskussa. Ilmalämpöpumppu on äärimmäisen energiatehokas lämmitysratkaisu, joka vähentää huoneilman lämmityskuluja jopa 70-80%.

GREE-ilmalämpöpumput ovat ennen kaikkea tunnettuja niiden korkeasta hyötysuhteesta, eli energiatehokkuudesta.

Näin ollen GREEn pumppuja on helppo suositella asiakkaalle kuin asiakkaalle – voimme pitkällä kokemuksella taata, että GREEn lämpöpumput ovat hyvän maineensa veroisia laitteita.

Ilmalämpöpumpun hyötysuhde

Kylmän sään haasteista huolimatta Gree ilmalämpöpumppu säilyttää korkean hyötysuhteen jopa -30° pakkasessa.

Tehokas hyötysuhde tarkoittaa, että luotettava lämmitys ja viilennys saavutetaan jopa  Suomen haastavissa olosuhteissa.

Käyttäjäkokemukset ja palautteet

Gree ilmalämpöpumpun käyttäjäkokemukset ovat valtaosin positiivisia, ja niissä korostuu tässäkin artikkelissa mainitut seikat: Erinomainen hinta-laatusuhde sekä erinomainen energiatehokkuus.

Myös GREEn väite korkeasta tehokkuudesta kylmissäkin lämpötiloissa kestää päivänvaloa: Monet käyttäjäkokemukset vahvistavat, että lämpöpumpun hyötysuhde todella säilyy korkeana jopa -30 asteen pakkasilla.

Yleisimmät kehut GREE-ilmalämpöpumpuista:

 • Tehokkuus: Asiakaspalautteissa korostetaan usein Gree-ilmalämpöpumpun energiatehokkuutta, mikä näkyy sähkölaskussa.
 • Helppokäyttöisyys ja älykkäät ominaisuudet: Modernit ominaisuudet, kuten WiFi-yhteydellä varustettu ohjausjärjestelmä, tekevät laitteen käytöstä vaivatonta.
 • Korkea hyötysuhde: Asiakkaat ovat lähes poikkeuksetta tyytyväisiä GREE-ilmalämpöpumppujen lämmitystehoon sekä korkeaan hyötysuhteeseen.

Huolto ja tuki

Gree ilmalämpöpumput on suunniteltu kestämään Suomen ilmastossa, mutta asianmukainen huolto varmistaa laitteen toimivuuden ja pitkäikäisyyden. GREE-ilmalämpöpumput huoltaa koko uudenmaan alueella RH Kylmätekniikka.

Huoltotarpeet

Gree ilmalämpöpumppujen huoltotoimenpiteet käsittävät säännöllisen puhdistuksen ja teknisten osien tarkistuksen.

Lamellien puhdistus sekä säännölliset tarkistukset on syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ilmalämpöpumppu tulisi huoltaa ammattilaisen toimesta n. 3-5 vuoden välein, riippuen laitteen käyttöasteesta sekä sisäilman puhtaudesta.

Jos laitteesi kaipaa huomiota tai et ole varma, mitä huoltotoimenpiteitä voit tehdä itse, voit olla rohkeasti meihin yhteydessä ja varata huoltoajan.

Valmistajan tuki

Valmistajan tuki on olennainen osa Gree ilmalämpöpumpun omistamista.

Gree tarjoaa kattavat tukipalvelut ja varmistaa, että laitteet ovat Suomen vaativiin sääolosuhteisiin soveltuvia. Tähän sisältyy asiantuntija-apu ongelmatilanteissa, varaosien saatavuus ja ohjeistus säännöllisestä itse tehtävästä huollosta.

YouTube video

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä osiossa käsitellään Gree Amber -ilmalämpöpumpun ominaisuuksia ja hyötyjä juuri Suomen olosuhteisiin sekä sen käytön tehokkuutta ja taloudellisuutta.

Mikä tekee Gree-ilmalämpöpumpuista sopivan valinnan Suomen ilmastoon?

Gree-ilmalämpöpumput on suunniteltu erityisesti Pohjolan kylmiä olosuhteita varten. Niiden patentoima 2-astekompressori mahdollistaa laitteen tehokkaan toiminnan jopa -30˚C asteen pakkasessa, mikä takaa luotettavan lämmityksen koko talvikauden ajan.

Millaisia kokemuksia käyttäjillä on ollut Gree-ilmalämpöpumpusta?

Käyttäjät ovat korostaneet kokemuksissaan eritoten laitteiden korkeaa hyötysuhdetta sekä malliston erinomaista hinta-laatusuhdetta.

Onko jatkuva ilmalämpöpumpun käyttö kesäisin energiatehokasta ja taloudellista?

Jatkuva ilmalämpöpumpun käyttö kesäaikaan viilentämisessä voi olla energiatehokasta ja taloudellista, erityisesti korkean energiatehokkuusluokan laitteissa. Ilmalämpöpumppu voi vähentää tarvetta perinteisille viilennyslaitteille ja auttaa alentamaan sähkönkulutusta.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu voi vähentää lämmityskuluja?

Ilmalämpöpumppu voi vähentää merkittävästi lämmityskuluja, riippuen rakennuksen eristystasosta, lämmitysjärjestelmästä sekä ilmalämpöpumpun tehokkuudesta. Energiataloudellinen ilmalämpöpumppu voi parantaa energiatehokkuutta ja laskea lämmityskustannuksia jopa 70-80%.

Muut lukivat myös